Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 17 april    Evangelie van 2019-04-17
begintijd19:30 uur
 titelChrismamis Bisdom Rotterdam
beschrijving

Op 17 april 2018 wordt in de HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal in Rotterdam de Chrismamis gevierd. In de Chrismamis zegent de bisschop de olie voor de geloofsleerlingen en de olie voor de zieken. De olie van de geloofsleerlingen is bestemd voor degenen die zich voorbereiden op het doopsel. De olie voor de zieken is om degenen te zalven die ernstig ziek zijn of door ouderdom zeer verzwakt. In de Chrismamis wijdt de bisschop het heilig Chrisma. Het heilig Chrisma ontvangen de dopelingen na het doopsel en hiermee worden de vormelingen gezalfd.

Parochies zijn uitgenodigd om gedurende de Veertigdagentijd voedsel in te zamelen voor de lokale voedselbank. Dit onder het motto ‘Waar wij vasten, worden anderen gevoed’. In de Goede Week kan de totale opbrengst van de parochiegemeenschap aan de lokale voedselbank worden overgedragen. In de Chrismamis dragen parochianen namens de verschillende parochies/federaties bij de offerande symbolisch ingezamelde voedselpakketten aan.

De Chrismamis begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan de Chrismamis is er van 18.30-19.15 uur gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening.

info

www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/chrismamis-2019

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius- en Elisabethkathedraal, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl