Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 18 april    Evangelie van 2019-04-18
(Witte Donderdag)
begintijd20:30 uur
 titelThe Passion 2019
beschrijving

Het jaarlijkse passiespel The Passion zal op Witte Donderdag in 2019 in Dordrecht worden opgevoerd. Het thema luidt: ‘Je bent niet alleen’, waarmee The Passion de nadruk legt op eenzaamheid en aandacht voor elkaar hebben.

De keuze viel op Dordrecht omdat precies vierhonderd jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor het schrijven van de Statenvertaling. The Passion is een samenwerking van EO, KRO-NCRV en verschillende kerken en organisaties, waarbij bekende Nederlanders het lijdensverhaal van Christus vertellen, ondersteund door live muziek.

Het thema dit jaar is: ‘Je bent niet alleen’. “Het paasverhaal gaat over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden”, legt EO-directeur Arjan Lock uit. “Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe: Jezus heeft die eenzaamheid als geen ander gevoeld. Zijn dood en opstanding laten zien dat er perspectief is op een leven in verbinding met God en de mensen om ons heen.”

Mediadirecteur Jochem de Jong van KRO-NCRV voegt toe: “Je alleen voelen komt voor bij jong en oud. Daarom willen we dit jaar extra benadrukken dat we elkaar nodig hebben en dat we niet alleen leven, dat we omkijken naar elkaar. Als je eenzaamheid ervaart of in je omgeving tegenkomt, sta op en laat zien dat je er voor elkaar kunt zijn.”

The Passion zal op 18 april 2019 live worden uitgezonden op NPO1 en op NPO Radio 2.

info

www.thepassion.nl

locatie
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl