Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 19 april    Evangelie van 2019-04-19
(Goede Vrijdag / Heilige Leo)
begintijd15:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelKruisweg voor veteranen
beschrijving

Op Goede Vrijdag 19 april 2019 organiseren het Nationaal Katholiek Thuisfront en de dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht voor militairen, veteranen en hun gezinnen een Kruisweg in het Kruiswegpark in Roermond. Dit jaar vindt de Kruisweg in Roermond voor de 12de keer plaats.

De tocht start om 15.00 uur in de Kapel in ’t Zand, Parklaan 3 in Roermond. De Kruisweg is behalve voor militairen, veteranen en hun thuisfront ook voor de inwoners van Roermond toegankelijk. De Kruisweg duurt ongeveer één uur.

Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier Tom van Vilsteren zal de tocht openen door het aansteken van een uitzendkaars in de kapel In ’t Zand. Dit symboliseert de verbondenheid met militairen die uitgezonden zijn om ver van huis, vrede en veiligheid te waarborgen. Daarna begint de wandeling langs de staties in het park.

De Kruisweg wordt afgesloten met het leggen van bloemen. Bij deze bloemenhulde herdenken wij iedereen, die door zich in te zetten voor de vrede, het hoogste offer heeft gebracht.

Na afloop is er in café/restaurant Parkzicht gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee.

Bij slecht weer zal de Kruisweg in de Kapel worden gehouden.

Als u wilt deelnemen wilt u zich dan opgeven vóór 10 april. Aanmelden kan via e-mail of telefonisch.

info

(06) 54 79 68 57
info@katholiekthuisfront.nl
www.katholiekthuisfront.nl

locatieKapel in t Zand, Parklaan 3
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl