Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 17 april    Evangelie van 2019-04-17
begintijd19:00 uur
 titelChrismamis Aartsbisdom Utrecht
beschrijving

De jaarlijkse Chrismamis voor het Aartsbisdom Utrecht vindt altijd plaats op woensdagavond in de Goede Week. In 2019 is de Chrismamis dus op woensdag 17 april. Traditiegetrouw wordt de Chrismamis gevierd in de Onze Lieve Vrouwekerk te Apeldoorn (Hoofdstraat 18).

De Chrismamis is een viering voor het gehele bisdom. Iedereen is dan ook van harte welkom. Evenals vorig jaar worden de vertegenwoordigers van alle locaties uitgenodigd om iets mee te brengen voor de Voedselbank Apeldoorn en de Kledingbank van de Gemeenschap van Sant’Egidio Apeldoorn.

Tijdens deze Eucharistieviering vindt de zegening plaats van de olie voor de zieken en geloofsleerlingen, alsook de wijding van het Chrisma voor het doopsel, het vormsel, de priesterwijding en de consecratie van kerken en altaren. Tijdens de Chrismamis vernieuwen de priesters hun wijdingsbeloften.

Speciaal voor jongeren
Dit jaar is de Chrismamis speciaal gericht op jongeren (16-30 jaar). Jullie zijn speciaal uitgenodigd om naar de Chrismamis te komen. Een groot koor van 22 jongeren verzorgt de muziek en tijdens deze viering zal ik, Sarah Mijhad, worden voorgesteld als de nieuwe jongerenwerker van aartsbisdom Utrecht. Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Dat kan in het parochiecentrum maar ook met een biertje in de stad, we zitten midden in het centrum van Apeldoorn!

info

www.aartsbisdom.nl

organisatieBisdom Utrecht
locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl