Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 19 april    Evangelie van 2019-04-19
(Goede Vrijdag / Heilige Leo)
begintijd12:30 uur
 titelWandeling en Kruisweg op Elterberg
beschrijving

Op Goede Vrijdag 19 april 2019 zal traditiegetrouw om 15.00 uur de Kruisweg gebeden worden op de Elterberg (D). Voorganger is weer pater Gerard Remmers. De kruisweg in het bos is bijzonder sober uitgevoerd, maar het gezamenlijk bidden in de openlucht om het lijden en sterven van Jezus te gedenken kan des te indringender zijn.

Voor de liefhebbers is er ook een meditatieve wandeling van zo’n 8 à 9 kilometer vanuit de pastorie van Lobith. Na een korte plechtigheid om 12.30 uur in de kerk, zendt pater Remmers ons op weg naar de Elterberg, waar we om 15.00 uur aankomen om de Kruisweg mee te bidden. Rond 16.00 uur gaat onze groep langs een andere weg weer richting Lobith. Ook een route van iets minder dan 10 kilometer. Om ongeveer 18.00 uur is er een sobere broodmaaltijd in de pastorie. De dag wordt afgesloten met een korte bijeenkomst in de kerk rond fragmenten uit het lijdensverhaal.

We vragen zoals gebruikelijk een vrijwillige bijdrage voor deelname aan de wandeling en de maaltijd als tegemoetkoming in de kosten van de dag. De meeropbrengst komt ten goede aan de Vastenactie. Wilt u ook meewandelen? Meldt u zich dan vóór 17 april aan bij het Centraal Secretariaat van de parochie. Dit in verband met de broodmaaltijd.

info

(0316) 52 34 68
secretariaat@rkliemers.nl
www.rkwillibrordus.nl/goede-vrijdag-kruisweg-op-de-elterberg-wandeling-vanuit-lobith

locatieH. Maria Onbevlekt Ontvangen, Dorpsdijk 51
plaatsLobith
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl