Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
La Verna

La Verna

Website

Franciscaans centrum voor spirituele ontwikkeling

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 17 april    Evangelie van 2019-04-17
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelHoe kan Goede Vrijdag een góede vrijdag zijn?
beschrijving

Elke mens wordt tijdens het leven met lijden geconfronteerd en volgt daarin een heel persoonlijke weg. Lijden kan verschillend van oorsprong zijn, maar of het gaat om sociaal, lichamelijk, psychisch of spiritueel lijden, het kan een aardverschuiving teweegbrengen en een tijdelijke of levenslange invloed op je leven hebben.

In de lezing en het nagesprek staan we stil bij een heel specifieke geloofsvraag: Hoe kun je als gelovige mens omgaan met het lijden dat op je weg komt? Verschillende vragen die daarbij aan bod zullen komen zijn: hoe kan geloven bevrijdend of beknellend werken? Wat werkt als een houvast en wat werkt juist averechts? Hoe kun je als gelovige mens omgaan met de gevoelens van angst, boosheid, schuld of schaamte, die zich in moeilijke omstandigheden aandienen, en welke rol spelen die gevoelens daarin? Hoe kan het geloof een bron van steun zijn?

Datum: woensdag 17 april 2019
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Prijs: € 10

Verzorgd door: Agnes Domanska

info

stadskloosterlaverna.nl/activiteit/hoe-kan-goede-vrijdag-een-goede-vrijdag-zijn

organisatieLa Verna
locatieStadsklooster La Verna, Derkinderenstraat 82
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl